Последните слухове около NVIDIA сочат, че масовият модел Turing базирана графична карта ще е GTX 1660 Ti

in Blog
Посещения: 1938

С пускането на NVIDIA GeForce RTX 2060 се завъртяха многобройни слухове, които твърдят, че друга Turing версия на картата, която е предназначена за масовия пазар, e в производство. Според тези слухове, тя няма да включва Ray tracing ядра и няма да бъде маркирана под серията GeForce RTX 2000. Тази слухове са още отпреди да стартира RTX 2060, но сега има повече информация за нея.

 

От ресурса Videocardz  твърдят, че от техен източник (партньор на NV) са получили наименованието на тази карта – NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

Името все още не е напълно потвърдено, въпреки че два други техни източника вече са го потвърдили.

GeForce GTX 1660 Ti ще стане първата Turing базирана карта на NVIDIA, която ще бъде пусната под марката GTX. По същество, на тази карта липсва функционалността Ray tracing, характерна за Ray RTX серията, което би трябвало (поне теоретично) да доведе до по-ниска цена.

Новият модел ще разполага с графичен процесор TU116 и 1536 CUDA ядра. Това означава, че GTX 1660 Ti несъмнено ще бъде по-бавен от RTX 2060.

За разлика от някои други слухове, нашите източници твърдят, че GTX 1660 Ti ще притежава GDDR6 памет и 192-битова шина. Досега не се чуват никакви слухове от достоверни източници за GDDR5 (X) варианти.

Датата на стартиране все още не е определена, но се предполага, че новата карта вероятно ще бъде пусната, когато GTX 1060 серията изчезне напълно от пазара, така че вероятно няма да е много дълго.