Т БРОС вече е член на AMS-IX

in Blog
Посещения: 796
ams-ix logo

Следвайки плана за развитие на международната си свързаност, нашата компания стана член на един от най-големите европейски Internet exchanges - AMS-IX. Директната връзка с над 880 автономни системи, включвайки всички топ CDN и големи световни доставчици, диверсифицира Интернет трафика и предоставя възможности за частни сесии с доставчици на съдържание и компании, които не са представени в Бълагрия. Голяма част от Интернет трафика от близкия Изток и северна Африка се терминира именно в Амстердам, помагайки за намаляване latency и гарантирайки високи скорости на обмен.

Как ще се отрази на тази връзка на Интернет-микса, предоставен от Т БРОС?

Директната свързаност осигурява бърз и надежден достъп до всички услуги и съдържание предоставяни от другите участници в AMS-IX, без трафика да зависи от международната свързаност (в случая Tier 1 up-link на Т БРОС). Компании, които имат рестриктивни политики за публичен peering, са с отворена възможност за частни peering сесии и обмяна на трафик. За такива, с които имаме вече директна свързаност или чрез други IX, това е алтернативен път, както и възможност за ползването на селективна политика за доставяне на съдържание през много точки на свързаност.
Може да тествате "пътя" през публичния looking glass на Т БРОС - lg.tbros.net

Балансираният трафик (входящ/изходящ) на нашата компания, като корпоративен Интернет доставчик и доставчик на съдържание (хостинг/ко-локейшън услуги), ни прави предпочитан партньор за директна свързаност (peering) със световните CDN & Cloud компании. Пълната поддръжка на IPv6, както и присъствието ни в различни datacenters и IXP ни дава възможност за многоточкова свързаност, гъвкавост и висока капацитет, като намалява времената на достъп, увеличава общия обем и подобравя "микса" на трафика.