Последни статии в нашият блог.
global peering forum 2023

Global peering forum 2023

След почти 3 годишно прекъсване, Глобалния пиеринг форум се провежда в присъствена форма в Сан Диего от 02 до 05 септември. Конференцията събира Internet компаниите от целия свят, където в 3 дневен формат се коментира състоянието и бъдешето на глобалната свързаност. Като член на един от най-големите Интернет ексчейнджи AMS-IX, получихме специална покана и сме представени от нашият CEO - Константин Тернянов.

прочети още
ipv4 distribution march 2023

Разпределение рутирани IPv4 префикси - март 2023

След поредното разширение на международната свързаност /новата ни 10Gbps връзка с DATAIX, DATAIX-UA и GlobalNet/ ви представяме статистическо изследване върху разпределението на IPv4 префиксите в нашата мрежа, в частност EDGE рутер на компанията.

прочети още
data-ix logo

Т БРОС вече е член на DATA-IX

Следвайки плана за развитие на международната си свързаност, нашата компания стана член на още един европейски Internet exchanges - DATA-IX. Директната връзка с 550 автономни системи, над 133 хил. IPv4 и 46хил. IPv6 префикса, добавя нови пътища към Интернет трафика и предоставя възможности за частни сесии с доставчици на съдържание и компании, които не са представени в България. Голяма част от Интернет трафика от източно-европейските и азиатски държави имат свързаност към DATA-IX, както и отделен мини IX в Украйна.

прочети още
european peering forum

Еuropean peering forum 2022

След 2 годишно прекъсване, Европейския пиеринг форум се провежда в присъствена форма в Рим от 12 до 14 септември. Конференцията събира Internet компаниите в Европа. Като член на един от най-големите Интернет ексчейнджи AMS-IX, получихме специална покана и сме представени от нашият CEO - Константин Тернянов.

прочети още
apple logo

Apple с директна локална свързаност

След одит на мрежовия трафик Apple отправи директна покана за локална свързоност с Т БРОС в общия PoP в Амстердам. Трафика между AS714 (Apple) и AS42295 (T BROS) е оценен като "натоварен" и "двупосочен" и мрежовите инженери на Apple отправиха искане за 4 частни сесии IPv4 и IPv6 в AMS-IX, където и двете компании имат свързаност.

прочети още
ams-ix logo

Т БРОС вече е член на AMS-IX

Следвайки плана за развитие на международната си свързаност, нашата компания стана член на един от най-големите европейски Internet exchanges - AMS-IX. Директната връзка с над 880 автономни системи, включвайки всички топ CDN и големи световни доставчици, диверсифицира Интернет трафика и предоставя възможности за частни сесии с доставчици на съдържание и компании, които не са представени в Бълагрия. Голяма част от Интернет трафика от близкия Изток и северна Африка се терминира именно в Амстердам, помагайки за намаляване latency и гарантирайки високи скорости на обмен.

прочети още